Sistemul Nios4 - Cum a inceput totul in casa D-One

 

 

Cum s-a nascut proiectul Nios4

 

In cursul anului 2008, D-One a prezentat si comercializat software-ul de gestionare Nios3. Prima versiune a fost dezvoltata in 2005, in timp ce a doua in 2007. Cea de-a patra si actuala versiune a fost lansata in 2018.

Acum, ceea ce cu siguranta a surprins un pic pe toata lumea a fost acest salt de timp comparativ cu primele trei versiuni. De fapt, in timp ce la inceput am incercat sa cream un produs in fiecare an sau doi, pentru cea mai recenta versiune am asteptat 10 ani.

Se naste astfel o intrebare iar raspunsul la aceasta intrebare este destul de simplu. Proiectul Nios, la fel ca toate programele de gestionare din aceeasi gama de preturi, intrase in acel cerc vicios al nevoii constante de a se reinnoi pentru a justifica clientilor sai, costul actualizarii anuale.

Daca la lansarea Nios1 clientii au fost placut impresionati de functiunile putine si practice, clientii Nios3 s-au plans ca au prea multe functiuni pe care nu le-au folosit niciodata si nici nu le-ar folosi vreodata. Functiuni create deoarece un numar mic de clienti avea nevoie de ele, fortandu-i astfel pe ceilalti sa le aiba oricum.  

Daca acest prim factor intra in contradictie cu viziunea D-One, o companie care a creat intotdeauna software personalizat, gandit si modelat pe nevoile specifice ale fiecarui client, a doua problema reala a fost tocmai momentul istoric, adica trecerea de la conceptul de „computer de birou” la cel de „munca in miscare”.

2008 a fost anul in care oamenii puteau incepe sa vada potentialul iPhone-ului si, cu ajutorul Facebook, sa inteleaga ce inseamna cu adevarat termenul „Internet 2.0”.

In aceasta lume care incepea sa inteleaga si, fara sa-si dea seama, sa se arunce in acele tehnologii care au schimbat cu adevarat viata tuturor, s-a nascut un program pentru Windows numit Nios3. Un program care, asemenea unui pestisor auriu, a inteles peste noapte diferenta dintre un bol de apa si ocean.

Intelegand limitele programului, am inteles si limitele companiei datorate lipsei de cunoastere a acestui nou ocean si, am decis dezvoltarea unui program cu doua caracteristici simple, dar puternice:

 

1) Fiecare putea si trebuia sa aiba propriul sistem de gestionare conceput in functie de nevoile sale specifice

2) Sistemul trebuia utilizat oriunde si in orice conditii

 

Acesta a fost inceputul Nios4: dorinta de a crea un sistem cu caracteristici unice, care nu trebuie reevaluat in fiecare an si care este intotdeauna utilizabil, peste tot.

Asadar, in august 2009, am inceput sa schitam proiectul, sa intelegem ce trebuie facut pentru ne atinge telul, asa incat D-One, in acesti 10 ani a fost nevoita sa angajeze personal care sa se specializeze in mobil si web, dezvoltand tehnologia si know-how-ul pentru a ajunge in momentul de fata sa avem acest program.

Zece ani nu usori, dar care, vazand ceea ce a fost creat, ne-au permis sa intelegem ca acestea erau sacrificiile necesare pentru a ajunge la 7 iunie 2018 si a scrie aceasta postare.

 

 

Comentarii