Transmitere e-mail cu ajutorul ansamblurilor externe

 

 

Componente noi pentru transmitere e-mail cu Nios4

 

De la versiunea 1.0.1.12 pentru Windows, a inceput un proces de modificare a sistemului pentru a permite altor programatori sa interactioneze direct cu programul prin ansambluri externe sau cu ajutorul tehnologiei OLE.

Una dintre primele „conexiuni” este posibilitatea de a intercepta cererea de transmitere a mesajelor, inlocuind-o. In mod normal, Nios4 pentru Windows, delega sarcina transmiterii efective a e-mail-ului, programului de posta electronica instalat pe computer, dar, din diverse motive, aceasta comunicare ar putea sa nu fie posibila.

Pentru a depasi aceasta problema, au fost create componentele dll care sa fie introduse in folderul programului, pentru a permite incarcarea lor si care inlocuiesc sistemul standard. Sistemul permite o singura componenta, care trebuie neaparat sa se numeasca mailnios4.dll. In sectiunea Descarcare a site-ului developer.nios4.com sunt prezente componentele de e-mail pentru conectarea la anumite sisteme de posta sau transmiterea e-mailului direct de catre program.

 

 

 

Aceasta componenta nu este un program de posta electronica in adevaratul sens al cuvantului deoarece, ofera doar o fereastra in care se introduc datele e-mailului pentru expediere. Pentru a utiliza aceasta componenta, nu uita ca sunt necesare datele de acces ale cutiei voastre de posta electronica, deoarece, asa cum am mentionat, Nios4 va transmite direct e-mailul cu ajutorul componentei.

De asemenea, in sectiunea Descarcare, exista proiectul in VB.NET pentru a putea crea propria componenta de posta electronica de utilizat.

Ca o ultima nota, trebuie spus ca, pana la versiunea 1.0.1.12, Nios4 va utiliza aceasta componenta numai in caz de eroare generata de sistemul standard. De la versiunea 1.0.14, sistemul va utiliza mai intai componenta de posta electronica, daca este prezenta. In caz de eroare, va incerca sa transmita prin programul de e-mail instalat pe computer.

Comentarii