Cum se utilizeaza o imprimanta termica portabila cu Android


 


Ghid pentru integrarea Nios4 cu imprimantele termice portabile


In acest articol vom vedea in detaliu cum sa gestionam si sa configuram o imprimanta termica portabila pentru a fi utilizata direct cu aplicatiile Android ale Nios4.

 

De ce este nevoie

Sa vedem de ce avem nevoie mai intai, ca hardware:

• un telefon Android cu Bluetooth 4 sau o versiune ulterioara (in cazul nostru un Samsung Note 10)

 • o imprimanta termica cu baterie activata Bluetooth. Al nostru a fost achizitionat direct de pe Amazon. Alegerea a fost pe compatibilitatea explicita cu Android si pretul mic

La nivel de software, pe de alta parte, pe langa, evident, una dintre aplicatiile noastre, este nevoie de un alt program care va fi utilizat pentru a trimite PDF-ul generat de program catre imprimanta.

Ca si in cazul tuturor programelor, pe toate sistemele de operare nu exista un contact direct intre program si imprimanta ci, intotdeauna se trece printr-un driver, care converteste tiparirea generata de program intr-un format imprimabil de catre dispozitiv.

In timp ce pentru Windows acest driver este intotdeauna instalat cu imprimanta, pentru Android trecerea este diferita.

Nios4 nu tipareste direct, ci genereaza un PDF. Acest PDF va fi apoi deschis de acest alt program, care va trimite in cele din urma documentul la imprimanta.

Exista diferite tipuri de programe, diferenta consta doar in numarul de optiuni si costul. Noi folosim versiunea gratuita a imprimantei RAWBT.


Instructiuni

Pentru a instala acest program, accesam Google Play si cautam „imprimanta Bluetooth”.

Odata ce programul a fost instalat si imprimanta Bluetooth conectata, suntem gata sa trecem la aplicatie.

Singurul lucru pe care ar trebui sa-l facem este sa cream o imprimare (folosind editorul Windows) cu latimea corecta care sa poata fi tiparita pe dispozitivul nostru termic portabil.

In acest exemplu, am descarcat o tiparitura de 80 mm latime din din componentele suplimentare pentru baza noastra de date.

 


Suntem gata de a crea (in acest caz) DDT-ul nostru si de a-l tipari:

 

 

Dupa cum se vede din Meniu, este posibila tiparirea si salvarea in format PDF.

Prin selectarea ultimului element, programul va trimite tiparirea in format PDF catre sistemul telefonului (in acest caz cel al Samsung), care se ocupa de gestionarea perifericelor.

Daca este setat corect (aici variaza de la telefon la telefon), va fi afisata previzualizarea si, in imprimantele configurate poate fi selectata cea Bluetooth.

 


In acest punct, suntem gata pentru a tipari.

 


Nota bene!

Editorul de imprimare Windows este configurat, de regula, pentru a genera tipariri pe o singura coala.

In acest caz, nu uita sa activezi proprietatea Forma continua prezenta in parametrii de imprimare. In acest fel, programul nu va gestiona intreruperea de pagina si tiparirea va fi „continua”.

Comentarii