Sabloanele Nios4 sau filozofia Lego-ului


Care este legatura dintre faimoasele piese si programul de gestionare?

 

Cred ca stim cu totii Lego ca fiind o marca de jucarii sau mai bine zis, cei care au inventat "caramida". O molecula de baza care combinata cu altele poate crea practic orice constructie, mai mult sau mai putin complexa. Evident, cu mai multe caramizi ai mai multe forme diferite si cu atat mai multe sunt constructiile pe care le poti crea.

Practic toata lumea, jucandu-se cu Lego, a urmat doua cai pentru a se juca cu acesta: doua abordari pe care in realitate le intalnim de mai multe ori in multe domenii. Prima metoda este cea „explicata”, adica in care un ghid iti arata pasii pentru a-ti crea constructia cu piesele la dispozitie, in timp ce cealalta este pur si simplu imaginatia ta, unde tu incerci sa intelegi ce constructii poti crea, in functie de numarul pieselor detinute.

Lego stie sa profite din plin de experienta produselor sale si din acest motiv nu vinde "caramizi" varsate, ci cutii care spun o poveste.

Aceste cutii promit sa realizeze o constructie, oferind imaginatiei tale un imbold intr-o directie specifica si reamintindu-ti intotdeauna ca tu esti constructorul, astfel incat, poti face orice vrei cu caramizile tale.

Sabloanele Nios4, ca si acele cutii, ofera o sugestie de gestionare posibila, aratandu-ti in practica ce fac diferitele componente si cum functioneaza acestea, reamintindu-ti intotdeauna ca poti modifica si extinde baza ta de date cum doresti.

Si poate, asa cum se intampla si cu Lego, si ti poti crea si vinde propriul sablon de baza de date. Nios4 iti permite sa-ti pui experienta de lucru in cadrul lui, fara a fi nevoie sa inveti cum sa dezvolti programe si aplicatii pentru telefon, la fel cum Lego iti ofera materialul de constructie fara te va forta sa il creezi de la zero.

Comentarii